Zeevissen: zomeravond tongen

06 sep 2020

September is een topmaand voor de tong. In aanloop naar deze periode monsterde Hét VISblad medio juli aan op een charterboot voor een avondvisserij op Solea solea. De Belgische crew laat in dit artikel zien hoe je deze typische zomervis vangt.

Dit is een geheel zelfvoorzienende groep: de onderlijnen, het aas en zelfs de stek waar we deze avond gaan vissen komt uit hun koker. Op deze trip ben ik net een buschauffeur”, zegt schipper Hank Perrée lachend, waarna de onafscheidelijke sigaar weer in de mondhoek gaat en hij de motoren de sporen geeft. Kris Smolders en kornuiten – Fons, Ludo, Achiel, Dennis en Peter – uit de omgeving van het Belgische Essen (net over de grens ten zuiden van Roosendaal) zijn vaste gasten aan boord van Wiesje. “Vijf à zes keer per jaar stappen we op bij Hank”, licht Achiel toe. “Vanaf het najaar mikken we op schar en wijting, nu zijn we hier voor de tong.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.