Vuurdoop: 'hengelborstel'

07 okt 2020

Voor een lange levensduur van je visspullen is onderhoud belangrijk. Waar molens af en toe nog wel eens worden gesmeerd, komen hengels er doorgaans ietwat bekaaider vanaf. Dit terwijl een beetje hengelonderhoud met de Rod Brush zo gepiept is en niet veel geld kost.

De Rod Brush van de Duitse hengelsportfirma Poseidon Angelsport is bedoeld om het holle in- of oversteekdeel van je werphengel van binnen schoon te maken. Hier hoopt zich tijdens transport en het in elkaar zetten van je hengel vaak al snel vuil- en viezigheid op zoals modder, klei, zand en stof. Dit fijne gruis gaat op een gegeven moment schuren en krassen, met name bij het opnieuw in- of oversteken van je topdeel. Op den duur slijt het connectiestuk van je hengeldelen hierdoor af, met als gevolg dat het topdeel los begint te zitten of – tijdens de worp – zelfs plotseling losschiet. Je hengel is dan officieel ‘op’.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer materiaalnieuws in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.