Roofvissen: what's in a name

04 feb 2021

De beroemde quote van Shakespeare is ook van toepassing op diverse finesse technieken voor de roofvis: Wacky rig, Neko rig, Chicken rig, Jika rig, Tokyo rig en Cheburashka rig. Deze uit het buitenland afkomstige rigs zijn bezig aan een gestage opmars in ons land. Niet zonder reden, want ook de Hollandse rovers weten een subtiel aangeboden soft plastic zeker te waarderen.

Wacky rig


De Wacky rig ziet er op het eerste gezicht wat gek (wack, in het Engels) uit, zo met de haak in het midden van het kunstaas bevestigd. Toch is dit een bijzonder effectieve techniek als je graag met een rubber worm vist. De rig is simpel – zowel om te maken als om mee te vissen – maar wel in staat om kieskeurige vissen over de streep te trekken. Je kunt de haak simpelweg door de worm prikken, maar die zal daardoor al snel uitscheuren – zeker na het vangen van een paar vissen. Om dit probleem te ondervangen kun je gebruikmaken van een rubberen ringetje dat je over de worm heen schuift. Vervolgens steek je de punt van de haak (type wide gape, qua maat niet te groot) tussen de ring en de worm door. Wil je graag dat de haak loodrecht – in plaats van parallel – op de worm staat, plaats dan twee ringetjes kruislings op de worm.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.