Roofvissen: visvinders onder de loep

07 apr 2021

Dankzij een steeds bredere toepassing van sonartechnologie is de roofvisserij de laatste jaren flink veranderd, met name die op groot water vanuit een boot. Hypermoderne systemen brengen de onderwaterwereld – inclusief de aanwezige vis – haarscherp in beeld. Hét VISblad licht er vier uit.

Minutieus, (vrijwel) real time je stekken verkennen en vissen spotten op een scherm: wie een jaar of tien geleden had voorspeld dat dit in de sportvisserij gemeengoed zou worden, zou door menigeen voor gek zijn verklaard. Inmiddels kijkt vrijwel niemand meer op van een visboot met hightech sonarsystemen. En ook al dringt de vraag zich soms op of al die technologie de magie van het vissen niet schaadt, feit is dat je onze hobby er een stuk effectiever mee kunt beoefenen. Dankzij het almaar groeiende aanbod zijn ‘visvinders’
bovendien steeds beter betaalbaar. Overweeg jij om een (nieuw) exemplaar aan te schaffen, maar weet je nog niet wat voor type systeem precies bij jouw visserij past? Laat je dan inspireren door de vier voorbeelden in dit artikel.

Lees hier het volledige artikel.

> Meer roofvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.