Witvissen: (t)rekken & vangen met de puller kit

16 dec 2021

Wedstrijdvisser Luciën de Rade (28) won in 2018 het WK Jeugd U25 en bewees zichzelf dit jaar opnieuw met een individuele twaalfde plek op het WK Dobbervissen Senioren in Italië – de hoogste notering van de Nederlandse ploeg. Zijn grootste vis op dat kampioenschap, een karper van ruim vier kilo, ving hij met behulp van een bijzondere elastiekmontage: de puller kit.

“Normaliter gaat een karper van dat formaat er als een raket vandoor en breekt alles af, maar bij mij gleed de vis na ruim anderhalf uur drillen in het net en waren de punten binnen”, blikt de geboren Almkerker terug op zijn veelbesproken vangst. Vanuit het publiek klonken gemixte geluiden: sommige mensen spraken over geluk, terwijl anderen het juist over absolute kunde hadden. “Zelf zie ik het als een mix van beide, want ik had die wedstrijd bewust de puller kit gemonteerd omdat ik wist dat karpers tot de mogelijkheden behoorden – een tactische beslissing dus, die goed uitpakte. Geluk had ik deels met het feit dat de vis bleef hangen.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide