Witvissen: kleine karper, groot plezier

16 feb 2022

Grote vis aan licht materiaal vangen is topsport. Witvissen op karpertjes is dan ook een leuke manier om de koude winterdagen door te komen. Gerrit Assink (24) laat aan een stadswater in Ede zien hoe je met de feederhengel en een ‘method’ voerkorf gericht op karpertjes kunt vissen – ook als het koud is.

Een dag voor de reportage mailt Gerrit dat hij toch graag op een andere stek wil beginnen. Als we hem de volgende dag treffen, blijkt dat een goede keuze: zijn onthaakmat is al nat. “Ik ben iets eerder begonnen en heb er al vier”, vertelt hij opgewekt en tegelijk een beetje opgelucht. Afgelopen weekend lag er namelijk nog een klein laagje ijs op het water. “Doorgaans is dat geen goed teken: als het water ineens flink afkoelt, is de vis vaak erg passief. Gelukkig is de temperatuur de afgelopen dagen weer aardig omhoog geschoten.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer witvissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide