Zeevissen: creatief kustvissen

18 aug 2022

Waarom zou je je op een visdag tot één vissoort of -techniek beperken? Michael – Mike – Jaquet (42) houdt graag alle opties open en bepaalt pas als hij aan het water staat wat hij gaat doen. Hét VISblad ging op pad met de creatieve Schouwenaar voor een multifunctionele sessie kustvissen.

Een korte blik over de reling van de Oosterscheldekering volstaat om te bepalen hoe en waar we deze sessie starten. “Het onderste
randje van de steenstort staat al onder water, dus we zijn net op tijd om het nog even op de haai te proberen. We zoeken dieper water op en mikken erop dat het aas in een putje belandt waar zich voedsel in ophoopt.

Dat komt met het opkomende getij in beweging, wat de haai tot azen aanzet”, licht Mike zijn plan toe. Uit de kleine ‘hengelsportzaak’ die hij in de fietskar achter zijn scooter heeft ingericht pakt hij een lange hengel, pennel rig (onderlijnsysteem met twee haken voor groot aas) en een bakje met steekzagers. Binnen no time ligt de montage op de juiste plek. “Dat luistert nauw, anders zit je snel vast in de taludrand. Het is telkens goed opletten, want onder invloed van de stroming verandert het bodemverloop altijd wel iets.”

Lees hier het volledige artikel.

> Meer zeevissen in ons archief!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.