Vuurdoop: oplossing voor het katapultverbod

12 jan 2011

Sinds de wetswijziging van de Wet Wapens en Munitie in 1997, geldt in ons land een katapultverbod. Daarmee loop je bij gebruik van een katapult dus kans op inbeslagname en een boete of dagvaarding. Vooral voor witvissers erg vervelend, omdat er eigenlijk geen alternatieven waren om voerballen op grote afstand te krijgen. Maar er is goed nieuws, want met de Gardner Balls Out Bait Launcher is dat alternatief er nu wél.

Mike Gerritsen – van The Carpcollector, de verdeler van Gardner in Nederland – stuurt ons een exemplaar toe om te testen voor de Vuurdoop. Een eerste inspectie leert ons dat dit product net als de gangbare voerkatapult een cup heeft om de voerbal in te plaatsen. Wat bij een katapult het elastiek is, is bij dit product echter een dun gevlochten touw, met slechts een stevige wartel eraan. De bedoeling is dat we de Balls Out Bait Launcher via deze wartel aan het uiteinde van de hoofdlijn knopen.

Hoofdlijn? Jazeker, want we hebben ook een stevige karperhengel nodig.

Lees hier het hele artikel (pdf)

-> Meer vuurdoop artikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.