Visblad TV - karpers 'stalken' met Hakkert (video)

24 aug 2011

Raymond Hakkert heeft met een drukke baan en een gezinsleven dat ook de nodige aandacht vergt maar weinig vistijd over. Die moet dus zo effectief mogelijk worden benut. Daarom probeert Raymond eerst de karper te vinden en laat hij vervolgens pas zijn montage te water. Dit ‘aanwerpen’ van de karper staat binnen de karpervisserij ook wel bekend als ‘stalken’. Vrij vertaald komt dit Engelse modewoord neer op het oer-Hollandse struinen.

In minimale vistijd de karper vinden en vervolgens vangen, met daarbij zelfs de mogelijkheid om gericht de mooiste of grootste vis uit een school karper te plukken. Dat klinkt hartstikke fijn, maar is natuurlijk nog niet zo 1, 2, 3 gepiept. Ik hoor je denken: ‘Kan het stalken nou echt zo effectief zijn dat je binnen no time de gespotte karper in je net hebt liggen?’ Ja, dat kan! Het is geen uitzondering dat ik binnen twintig minuten vissen een karper sta te drillen. Dit begint allemaal met het zoeken en vinden van de vis. Dat betekent observeren, speuren en kijken of je karpers waar kunt nemen. Het hoofdstuk ‘vissen en vangen’ biedt vervolgens drie opties: floateren (oppervlaktevissen), penvissen en struinen met een vastloodmontage (ja, dat laatste kan ook!). Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar het struinend oppervlaktevissen.

Lees hier het hele artikel. (PDF)

-> Meer karperartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.