Vuurdoop - Nash scope rod

08 apr 2013

Hoewel de karperhengels alsmaar mooier en beter worden, is het basisprincipe al jarenlang hetzelfde: je hebt eendelige, meerdelige hengels, en tot slot nog de telescoophengel. Het Engelse karpermerk Nash doet met een combi echter een gooi naar de originaliteitsprijs. Een tweedelige én inschuifbare karperhengel: de Nash ‘Scope’ rod. Mooi spul.

Het gaat misschien wat ver om te spreken van een revolutionair hengelbouwconcept, maar innovatief, vernieuwend en zeer doordacht is de Scope-serie van Nash absoluut. Dankzij een inschuifbaar achterdeel wordt de transportlengte ingrijpend verkleind. Sowieso zijn de Nash Scope hengels al aanzienlijk korter dan de gangbare 3.60 meter. Met een 9-voets (2.7 meter; transportlengte 112 cm) en 10-voets (3 meter; transportlengte 127 cm) versie, rijst echter meteen de vraag op of dat geen afbreuk doet aan de ‘actie’.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer Vuurdopen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.