Witvissen - de werking van lokvoer

06 nov 2013

Waar het zelf samenstellen van lokvoer vroeger heel gebruikelijk was, grijpen veel witvissers tegenwoordig naar kant-en-klaar verpakte voertjes. Maar of je nu zelf aan de slag gaat met het mengen van voerbestanddelen dan wel voor het gemak kiest, in beide gevallen kan het zeker geen kwaad je eens wat meer te verdiepen in het lokvoer. Wedstrijdcrack en voerspecialist Jo Adriolo geeft je in dit artikel een kijkje in de keuken.

Lokvoer is onder veel wedstrijdvissers nog altijd een bijzonder hot item. Ze zijn continu aan het piekeren over de ideale samenstelling van een voertje en altijd op zoek naar dat ene wondermiddel. Om te beginnen wil ik één ding alvast duidelijk maken: dat wondermiddel bestaat niet! Te vaak wordt ook na een mislukte visdag of wedstrijd naar het voer gewezen. Het lokvoer is echter maar een onderdeel van het grote geheel dat bepaalt of je al dan niet (veel of grote) vis vangt. Natuurlijk moet het voer dat je gebruikt om de vis te lokken wel kloppen. Dat wil zeggen dat het de juiste werking en kleefkracht moet hebben voor de omstandigheden waarin je gaat vissen. Om een goede voerkeuze te maken, zal je dus rekening moeten houden met het type water en de vissoort die je bevist. Daarnaast is ook de bereiding van het voer, bijvoorbeeld de vochtigheid, van groot belang.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.