Zeevissen - 'vrouwen vissen anders dan mannnen'

21 nov 2013

Linda van de Velde (44) uit het Zeeuwse Scherpenisse neemt as we speak deel aan het WK Kustvissen in Torremolinos (van 19 t/m 26 oktober). Vlak voor het vertrek naar Spanje gingen we met haar naar het strand van Domburg. Daar gaf deze wedstrijdcrack – ze won drie keer het NK Strandvissen voor dames en werd in 2012 wereldkampioen met Oranje – tips voor de beginnende en gevorderde zeevisser. Ook blijkt dat de heren nog wel wat van dames kunnen leren.

De harde zuidwesten wind op het strand van Domburg smoort de verwensing die aan de mond van Linda van de Velde ontsnapt bij het indraaien van haar lijn. Wind in combinatie met de stroming voeren hele plukken ‘apenhaar’ aan die op de vislijn blijven hangen. “Die slierten wier blijven steken in het topoog en veroorzaken daar een opstopping. Je moet dat spul eerst weghalen om de rest van de uitstaande lijn te kunnen binnendraaien”, zegt ze met overslaande stem. Hoewel het in de bulderende najaarsstorm lastig vissen is, stond Linda erop om er vandaag op uit te trekken. Met haar achtste WK in aantocht, wil ze zoveel mogelijk visuren maken.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer zeevisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide