HSV Service

Vissennetwerk over vismigratie en de Kier in het Haringvliet

3835
12 mei 2016

Op donderdag 19 mei houdt het Vissennetwerk een bijeenkomst over zoet-zout vismigratie. In 2018 zullen de Haringvlietsluizen op een kier gezet worden zodat de trekvissoorten weer heen en weer kunnen zwemmen tussen de zee en de rivieren. Locatie van deze dag is het schip ’de Zeeland’ dat zal rondvaren op het Haringvliet.

De bijeenkomst behandelt historie, heden en verwachte toekomst voor een aantal belangrijke vissoorten in dit gebied als de zoet-zoutverbinding weer gedeeltelijk open is. Er is speciale aandacht voor de salmoniden en de steur.
De dag is bedoeld voor mensen in Nederland en Vlaanderen die zich voor hun professie met vis en water bezighouden. Het programma en meer informatie over aanmelden is te vinden op www.vissennetwerk.nl.

De bijeenkomst wordt gesponsord door het Droomfonds Haringvliet, een project dat gefinancierd is door de Nationale Postcodeloterij. Zes natuurorganisaties waaronder Sportvisserij Nederland willen hiermee hun droom realiseren en het Haringvliet weer een dynamisch gebied te maken waar de natuur én regionale economie bloeien.
De dag staat ook alvast in het teken van World Fish Migration Dag op 21 mei.
Er zijn geen gerelateerde berichten.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.