HSV Service

Vissennetwerk over vismigratie en de Kier in het Haringvliet

3406
25 mei 2016

Donderdag 19 mei hield het Vissennetwerk een bijeenkomst over het thema zoet-zout vismigratie in het Haringvliet. In 2018 zullen de Haringvlietsluizen op een kier gezet worden zodat de trekvissoorten weer heen en weer kunnen zwemmen tussen de zee en de rivieren. Locatie was het schip ’de Zeeland’ dat rondvoer op het Haringvliet. De bijeenkomst stond ook alvast in het teken van Wereldvismigratiedag (21 mei).

“Denkend aan Holland zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan”, haalde Bram Houben (Stichting ARK Natuurontwikkeling) de dichter Marsman aan. “En paaiende steuren die in de verte uit het water springen,” vulde hij zijn droombeeld aan. De steur als ‘flagship species’ krijgt speciale aandacht in het project Droomfonds Haringvliet.

Gedurende de dag werd een beeld geschetst van de visstand in verleden en heden en wat de verwachtingen zijn voor de toekomst voor de grote rivieren in Nederland wanneer de migratiemogelijkheden in het Haringvliet hersteld worden.

Klik hier voor het verslag de bijeenkomst en de presentaties.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.