HSV Service

Pijlstaartrog, grauwe poon en goudbaars op MijnVISmaat!

7055
02 nov 2016

In de maand oktober kregen we naast bijzonder weer ook enkele bijzondere vangsten binnen. Zo zagen we o.a. een flinke pijlstaartrog, een grauwe poon en een gouden baars!

Laten we met de grootste beginnen: een heuse pijlstaartrog! VISmaat Alex Ruijer viste in Zeeland vanaf de kant in Zeeland. Ineens werd zijn strandsteun omver werd getrokken door een grote vis. Tot zijn grote vreugde bleek het een pijlstaartrog te zijn van 80 cm.
Pijlstaartrog

VISmaat Remko de Vries ving onderstaande gouden baars aan een spinner. Zijn dag kreeg een gouden randje!Dit jaar zijn er opvallend veel ponen gevangen. Het zijn een van de mooiste vissen uit onze zee met hun stekels en grote borstvinnen en opvallende kleuren. In Nederland komen drie soorten voor, maar vrijwel altijd wordt de rode poon gevangen. VISmaat Patrick Heuvelsland ving een heuse grauwe poon. De vis is goed te herkennen aan de vlek in de rugvin.


Grauwe poon

Alle VISmaten die een vermelding krijgen op www.bijzonderevangsten.nl krijgen een item uit de webshop van Sportvisserij Nederland. Wil jij ook in aanmerking komen voor een bijzondere vangst? Meld jouw vangst dan op www.mijnvismaat.nl of via de app en deel hem met iedereen. Is de vangst niet heel bijzonder, maar is het wél een leuke plaat dan maak je altijd kan om in Hét Visblad te komen.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide