HSV Service

Piet Buijk aan kop na eerste Topcompetitie Bootvissen

2576
07 nov 2016

Zowel Frank van Schilt als Piet Buijk behaalden vijf punten. Piet ving echter drie vissen méér tot een totaal van 79 vissen, waardoor hij in de tussenstand op de eerste plaats staat. Peter Leentjes volgt hen op de voet met maar één puntje extra.

Afgelopen zaterdag is vanuit Vlissingen de eerste topcompetitie bootvissen vervist. De wind was wel aan het toenemen, maar in de middag kwam de vloed en daardoor kwam de boot van Schipper René de Back netjes met de neus op de golven en de wind te liggen, waardoor het comfortabel vissen was. 

‘s Ochtends lag de boot evenwel nog wat te “dweilen” op het water met als gevolg dat de deelnemers echt uit moesten kijken hoe ze hun lijnen weglegden. Toch was de eerste periode de beste voor het vangen van met name schar en wijting. Een enkele bot was de enige variatie. 

Als aas kregen de deelnemers zeepieren, kweekzagers en mesten, aangekocht door Sportvisserij Nederland om iedereen wat dat betreft gelijke kansen te geven. De tien overgebleven vissers na het Nederlands Kampioenschap stonden verdeeld in twee groepen van vijf over stuurboord en bakboord en visten hun klassement per kant van de boot.

Op het eind van de dag wordt aan de hand van de opgetelde klassementscijfers een stand op gemaakt en die gaf aan dat zowel Frank van Schilt en Piet Buijk vijf punten hadden. Piet ving echter drie vissen méér tot een totaal van 79 vissen, waardoor hij in de tussenstand op de eerste plaats staat. Peter Leentjes ligt echter met maar één puntje meer op de loer om de volgende keer toe te slaan!
Maar alle deelnemers staan nog dicht genoeg op elkaar in punten om de uitslag in de komende twee dagen van de TC volledig op zijn kop te kunnen zetten. Opmerkelijk was ook het goede presteren van de jongste deelnemer, Jeremy Stokx. Met zijn vierde plaats staat hij keurig geklasseerd tussen de “grote jongens”. 

De tweede topcompetitiedag wordt op 27 november wederom vervist op de “Pirate” van René de Back. De topcompetitie wordt afgesloten op 11 december vanuit Neeltje Jans met Hans Lodewijks als schipper op de “Big Marlin”. 

Henri Karremans

Uitslag 1e topcompetitie Boot 2016

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide