HSV Service

Europese samenwerking hengelsport- en natuurorganisaties

2989
03 apr 2017

Dinsdag 22 maart is in het Europees Parlement het platform “Levende rivieren in Europa” opgericht. Dit platform is een initiatief van de Europese hengelsportorganisatie European Anglers Alliance (EAA) en nog vier natuurorganisaties.

Doel het platform Levende rivieren Europa is om een gezonde waternatuur te bereiken in al het zoete water in Europa. Het platform gaat daarom de herziening van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW) in 2019 op de voet volgen. De inzet is om geen afbreuk te doen aan het geplande natuurherstel, zodat alle zoete wateren in Europa in 2027 ecologisch gezond zijn.

De oprichting van het Platform vond plaats tijdens een door het Europese forum voor sportvisserij en het watermilieu georganiseerde bijeenkomst. De bijeenkomst werd voorgezeten door vier Europarlementariërs van vier verschillende Europese fracties, onder hen was ook de Nederlandse Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy (D66).

Sportvisserij Nederland is lid van de EAA en houdt in Nederland de vinger aan de pols ten aanzien van het herstel van de visstand en de invoering van de KRW. In 2014 is ingesproken op de diverse waterbeheerplannen, waarbij vooral aandacht is gevraagd voor het beschermen van de visstand.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide