HSV Service

Vissennetwerk over waterkrachtcentrales en gemalen

3692
04 apr 2017

Donderdag 6 april houdt het Vissennetwerk een bijeenkomst met als thema: Waterkrachtcentrales (WKC’s), gemalen en vis. Tijdens deze bijeenkomst komen de problemen voor vissen met gemalen en WKC’s aan de orde en de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De bijeenkomst wordt gehouden in Kessel in Limburg.

’s Morgens is het thema waterkracht en vis. Detlev Ingendahl presenteert een bijzonder project in de Sieg in Duitsland bij een WKC met doordachte passages en omleidingen voor vis. Ook is er aandacht voor de sterfte bij waterkrachtcentrales in Nederland, de cumulatieve sterfte op de rivier en de situatie in Europa. Vragen die aan de orde komen zijn: Zijn er kansen voor visvriendelijke, kleine, regionale WKC’s? en Hoeveel energie levert dat op? De middag staat in het teken van ‘Gemalen en vis’. Er wordt een overzicht gegeven van de stand van zaken van het gemalenonderzoek in Nederland en Vlaanderen. Jacob van Berkel gaat in op de standaardisatie voor de visveiligheid van pompen. Daarnaast is er aandacht voor de effecten op vis van het grootste gemaal van Nederland (in IJmuiden). Het platform Vissennetwerk bestaat uit mensen in Nederland en Vlaanderen die zich voor hun professie bezig houden met vis en water. Tijdens de bijeenkomst op 6 april zijn ook Duitse en Waalse collega’s uitgenodigd. Het programma en meer informatie over het aanmelden voor de bijeenkomst is te vinden op www.vissennetwerk.nl
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide