HSV Service

Vissen tellen tijdens Week van Ons Water

3473
04 mei 2017

Vanaf 12 mei is het de Week van Ons Water. Tijdens deze hele week zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Het thema van deze campagneweek is ‘Schoon Water’ en daarom gaan we vissen tellen. Goed nieuws: ook jij kunt een bijdrage leveren!

Om in kaart te brengen wat er zich zoal onder waterspiegel bevindt en om mensen bewust te maken van het belang van schoon water, zijn er tijdens de hele Week van Ons Water activiteiten. Bekijk hoe er elke dag gewerkt wordt om water in ons land schoon te houden. Bezoek een waterzuivering of maak een waterwandeling. Ook veel musea komen met speciale waterprogramma's.


Vissen tellen

Daarnaast gaan we vissen tellen. De visstand zegt immers veel over de natuur onder water. Hoe beter het gaat met ons water, hoe meer vissoorten zich er thuis voelen. Het water in onze rivieren, meren en sloten is nog niet zo goed, schoon en gezond als we willen. Denk maar eens aan de vervuiling van mest en bestrijdingsmiddelen en aan de sluizen en dammen die vissen maar moeilijk kunnen passeren als ze reizen. Gelukkig maken waterschappen en Rijkswaterstaat steeds meer vispassages en maken dat het water steeds schoner en natuurlijker. Daar worden niet alleen die vissen gelukkig van, maar het geeft ons ook een mooiere leefomgeving.

Sportvissers zijn zich natuurlijk maar al te goed bewust van de vele vissoorten in het Nederlandse water en kunnen een bijdrage leveren via MijnVISmaat. Geef een week lang je vangsten door via MijnVISmaat en maak kans op een prijs. De tien sportvissers met de meeste inzendingen winnen namelijk een prijzenpakket met onder andere een door Ed en Marco gesigneerde pet!

Verder zijn ook de vislessen die Sportvisserij Nederland op scholen geeft, betrokken bij het vissen tellen. Alle vangsten tijdens deze lessen worden geregistreerd en doorgestuurd aan Ons Water.

Waterbewustzijn

De website Ons Water is een gezamenlijk communicatieplatform van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Unie van Waterschappen, VNG, IPO, Vewin, Waterschappen, provincies, gemeentes en waterbedrijven. Doel is verhogen van waterbewustzijn op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Twee keer per jaar wordt de campagneweek ‘De Week van Ons Water’ georganiseerd — dit voorjaar van 12 tot 21 mei. Het thema is dit keer schoon water en gebruik van water in en om je huis. In de Week van Ons Water kun je meedoen aan allerlei activiteiten. Bekijk hoe er elke dag gewerkt wordt om water in ons land schoon te houden. Bezoek een waterzuivering of maak een waterwandeling. Ook veel musea komen met speciale waterprogramma's.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide