HSV Service

Vredenburg (Dames), Gabrielse (U21) en Peene (U16) doen het goed op de 1e Ind. NK Kust 2019

2098
13 mei 2019

Afgelopen zaterdag (11 mei) was de eerste dag van het NK nieuwe stijl. Het Individueel Nederlands Kampioenschap Kustvissen Dames en Junioren bestaat nu uit 3 dagen met 2 wedstrijden per dag. Van de uiteindelijke 6 uitslagen tellen er 5 mee voor de eindstand. In de tussenuitslag na twee wedstrijden staat bij de Dames Elaine Vredenburg met 3 punten, bij de Junioren U21 Ivan Gabrielse met 5 punten en bij de Junioren U16 Roland Peene met 4 punten op de voorlopige eerste plaats.Onder frisse maar zonnige omstandigheden begon de eerst wedstrijd in Noordwijk om half tien. De verwachtingen waren door het hoge water en de aanwezigheid van de afgestorven algen voor de eerste wedstrijd niet heel hoog. Toch kwam er al snel vis op de kant. Deze vis bestond voor het grootste gedeelte uit botjes tussen de 11 en 18 cm. Een enkele uitschieter was er uiteraard ook. 
Ivan Gabrielse wist een bot van 40 cm te vangen. 


Ivan Gabrielse

Dit zijn onder deze omstandigheden dikke bonus vissen en tellen lekker mee voor de uitslag. Samen een negen tal kleine botjes wist hij hiermee de eerste wedstrijd te winnen. Marco Marijs werd 3 mooie botten van boven de 30 cm en een aantal kleintjes keurig tweede en de derde plaats was voor Adriaan Lingen. Ook hij had z’n bonus bot van 35 cm. Daan Kusse hield zich, als eerste jaars deelnemer bij U21, netjes staande met een 4de plaats.

Na het wisselen waren de verwachtingen wat hoopvoller qua vis. Maar waarschijnlijk door de aantrekkende en koude noordenwind viel het weer tegen. Ondanks dat er in de eerst haal al diverse vissen de kant tijdelijk mochten bezoeken. Zo wist Mats Blok er gelijk 3 tegelijk te vangen. De tijd daarna werd het weer sprokkelen voor een visje maar uiteindelijk wist hij zich naar een nette 5de plek te vissen. Ook Ivan Gabrielse en Adriaan Lingen wisten met enige regelmaat een vis te pakken wat hen respectievelijk een 4de en een 5e plaats opleverden. 

De uitschieters deze wedstrijd waren Pedro van Sluijs en Rick van Koeveringe. Beide hadden 9 vissen maar Rick had er een mooie bonus bot van 30 cm bij, die het verschil maakte. Daardoor belandde Rick op de eerste plaats en Rick op de tweede.

Ivan Gabrielse staat na 2 wedstrijden op de voorlopige eerste plaats met 5 punten. Hij wordt op de voet gevolgd door Adriaan Linge met 6 punten en Rick van Koeveringe met 7 punten. 

Uiteraard is er nog veel mogelijk met 4 wedstrijden te gaan.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide