HSV Service

618 vislessen in 2019!

2849
19 feb 2020

Vorig jaar heeft Sportvisserij Nederland in samenwerking met hengelsportfederaties en -verenigingen 618 vislessen gegeven. Dankzij de inzet van honderd VISmeesters en een veelvoud aan vrijwilligers hebben 14.000 kinderen kennis opgedaan over de onderwaterwereld èn dichtbij school een paar uur heerlijk kunnen vissen.

Vislessen zijn gericht op groepen 7 en 8 van basisscholen en bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. Deze lessen worden gegeven door opgeleide VISmeesters, die worden ondersteund door VIScoaches en ouders van leerlingen. Zowel de leerlingen, ouders als vrijwilligers worden voorafgaand aan het praktijkgedeelte aan de waterkant goed geïnstrueerd over de omgang met vis.

Elke vis wordt met natte handen vastgehouden, voorzichtig onthaakt en laag bij het water teruggezet. Respect voor de vis en zijn leefomgeving staan voorop.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.