HSV Service

Strandvissen en grote voorns in aflevering 3 VIS TV XL (video)

2253
11 jun 2020

Fans van VIS TV XL kunnen dit weekend weer bijna een uur lang genieten van hagelnieuwe visverhalen en reportages. In de derde aflevering – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – wordt onder meer vanaf het strand gevist.

Presentator Thom Beentjes gaat op pad met zeevis-expert Nathalie van den Berg, die op haar ‘thuisstrand’ bij Wijk aan Zee uitlegt welke materialen, montage en aassoorten ze gebruikt en hoe je strandvissen aanpakt. Daniël Weyers brengt een bezoek aan Naturalis in Leiden om te achterhalen hoe en waarom zij het herkennen van vissoorten aan de hand van foto’s faciliteren. Vissend met Pieter Beelen in Amersfoort test hij daarna de nieuwe VISsenscanner op zijn telefoon.

Check hieronder alvast de trailer:



Grote voorns

In het Groningse Stadskanaal brengt presentator Jan Willem een bezoek aan jeugdviscoach Martijn Bakker om te vissen op grote voorns aan het Kanaal Veendam-Musselkanaal. Niet of heel weinig voeren is het devies, leert Jan Willem al snel. Marco Kraal interviewt deskundige Jaap Quak van Sportvisserij Nederland over een speciaal programma om de paling te redden.

Kijken dus: aanstaande zondag 14 juni om 09:30 uur op RTL 7.


Met én zonder hengel

Voor het derde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissend doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten, waar zowel de beginnende als gevorderde sportvisser zijn voordeel kan doen.

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 start op 31 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.