HSV Service

Boekentip: De Heylakker Kronieken

1590
20 jan 2022

De Nederlandstalige hengelsportlectuur is met de publicatie van De Heylakker Kronieken een lijvig boekwerk rijker. Hierin schetsen auteurs Theo Pustjens en Mark Hoedemakers een bijzonder overzicht van een kwarteeuw karpervissen op de Heylakker, een bekend Belgisch syndicaatwater.

De Heylakker – ook wel bekend als de Surf – is een grindplas van 30 hectare bij Maasmechelen, net over de grens bij het Limburgse Stein. Theo Pustjens en zijn vismaten kregen het beheer van deze toenmalige saaie en doodse zandwinput in handen en maakten er een ware natuurparel van waarin bakken van karpers zwemmen. Deze geschiedenis komt uitgebreid aan de orde en is onlosmakelijk verbonden met de thema’s water- en visstandbeheer, wat dit tot een atypisch karperboek maakt.

Mooie visverhalen

Uiteraard is door het illustere sportvissyndicaat van De Heyvissers ook fanatiek gevist op de bijzondere karpers die er ooit zwommen en vandaag de dag nog zwemmen. Dat heeft tal van mooie visverhalen – niet alleen Theo’s en Marks belevenissen, maar ook die van een hele trits gastschrijvers – opgeleverd, die vanzelfsprekend ook een plek in het boek hebben gekregen. Dit alles is bloemrijk opgeschreven en voorzien van prachtige fotografie en illustraties van Robert Schneider en Tonny Schrijver. De Heylakker Kronieken is verschenen in een beperkte oplage en verkrijgbaar voor € 49,00 (excl.verzendkosten € 6,95). Meer info: westerlaan-publisher.com

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.