HSV Service

Strandvissen bij Groote Keeten in De Visvrouwen

1653
22 jun 2022

Zon, zee en strand staan komend weekend centraal in De Visvrouwen. In de derde aflevering van het seizoen – te zien op zondag om 16:30 uur op RTL 4 – vissen de dames met stevige hengels vanaf het Noord-Hollandse strand.

De dames beginnen de dag in Callantsoog, waar ze per camper aankomen en met een gehuurde tandem op weg gaan naar het strand. Bij aankomst in Groote Keeten trekt Nathalie haar wenkbrauwen op, want plotseling staat ze oog in oog met haar moeder Jet. Paula blijkt de oud-wereldkampioene strandvissen als gids te hebben geregeld. Vanaf de duinen ‘lezen’ de dames het water en bepalen ze samen hun stek.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:


Yoga op het strand

Het is typisch strandweer en in de volle zon vangen de visvrouwen mooie platvissen. Na het vissen heeft Nathalie nog een leuke activiteit voor haar en Paula: Yoga! Instructrice Linda Veen neemt de dames flink onder handen met een yoga les op het strand. Dat zit natuurlijk niet in de comfortzone van Paula. Ook benieuwd hoe ze zich zal redden tijdens deze les?
Kijk dan aanstaande zondag 26 juni om 16:30 uur op RTL 4.


Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen extra stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Vrouwen kunnen daarnaast een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit onderzoek: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (470.000 van 15+) ruim anderhalf keer zoveel als in 2017 (minder dan 300.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.
 

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar opnieuw zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De eerste aflevering is te zien op zondag 12 juni mei om 16:30 uur op RTL 4 en elke uitzending wordt de eerstvolgende zaterdag rond 14.00 uur op dezelfde zender herhaald.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.