HSV Service

Roofvissen op het IJsselmeer in VIS TV XL

2076
06 jul 2022

Zit jij aanstaande zondagochtend weer klaar voor VIS TV XL? In de achtste aflevering van dit seizoen (te zien om 09:30 uur op RTL 7) vist presentator Daniël Weijers op roofvis op Nederlands grootste binnenwater: het IJsselmeer. Jan Willem Wijers gaat roofvissen met een bewoner van een zorghuis en diens begeleider.

Daniël stapt aan boord bij roofvis-expert Patrick van der Wal om het IJsselmeer op te gaan. Op dit immense water haalt het duo alles uit de kast om de rovers aan de schubben te komen. Patrick doet zijn techniek uit de doeken en vertelt enthousiast waarom hij zo graag op het IJsselmeer vist. Op zo’n groot water lijkt het echter zoeken naar een speld in een hooiberg om vis te vinden. Lukt het hen toch om genoeg roofvis voor de camera te krijgen?

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:

 

Vissen zonder opa

Vandaag gaat Jan Willem op bezoek bij een zorghuis waar hij Giovanni – die licht verstandelijk beperkt is – en zijn zorgbegeleider oppikt voor een roofvis-sessie. Giovanni viste graag met zijn opa, maar na zijn overlijden was hij zijn vismaat kwijt. De oplossing bood zich aan in de vorm van zorgbegeleider Johnny Driessen: die is ook gek van vissen. Met zijn drieën vissen ze op roofvis aan de oevers van het Pannerdensch kanaal.

Kijken dus: aanstaande zondag 10 juli om 09:30 uur op RTL 7.
 

Met én zonder hengel

Voor het vijfde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan dit jaar weer zowel mét als zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken en leren ze over projecten die de hengelsport direct of indirect raken. Onderwerpen zoals vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen daarbij ruimschoots aan bod.
 

Praktische tips

Vissen gebeurt in VIS TV XL ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.
 

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2022 startte op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.