HSV Service

Slowakije wint EK Dobber, Nederland twaalfde

1432
26 jun 2023

Team Holland is afgelopen weekend bij het EK Dobbervissen 2023 als twaalfde geëindigd. De winst ging naar Slowakije, gevolgd door thuisland Hongarije op zilver en Polen op brons. De individuele titel ging naar de Slowaak Jan Samel.


Het Nederlandse team – vissers Nick Eestermans, Anja Groot, Stefan Hooyman, Ramon Pasmans en Danny Flipsen, vergezeld door coaches Jan van Schendel en Stefan Verhoeven – ging met podium aspiraties richting Hongarije, maar konden geen rol van betekenis spelen. “Daarom is een twaalfde plek simpelweg teleurstellend”, zegt bondscoach Jan van Schendel. Met name het vangen van kleine alvers, dichtbij de kant, hadden andere landen beter in de vingers.

Fenomenale slotdag

De bondscoach is duidelijk onder de indruk van het gouden team van Slowakije. “Ze stonden tweede na dag een, maar op de slotdag wonnen zij maar liefst vier maal hun vak, plus een tweede plaats. Terecht de winnaar”, feliciteert Van Schendel de Slowaken. Dankzij deze fenomenale slotdag, en een sterk vissend Hongarije, werd het podium nog flink door elkaar geschud.

Subtiel matchvissen

De landen op het podium wisten, naast het vangen van alvers, dit gewicht aan te vullen met wat grotere vis dankzij de matchhengel. “Waar je in Nederland veelal grote vis met de match vangt, was het hier ook zaak om naast kleine brasems ook nog kleinere witvis over de streep te trekken”, zegt Van Schendel. 

De vangsten waren tijdens de wedstrijd op het 245 hectare grote meer van Deseda redelijk goed. Individueel winnaar Jan Samel ving over de twee wedstrijddagen ruim 34 kg aan vis bij elkaar, ruim vier kilo meer dan Engelsman William Raison, die eindigde op plaats twee.

Bekijk de volledige uitslagen op de Facebook-pagina WedstrijdvissenNL.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.