HSV Service

Gemengde resultaten WK Feeder Clubs

1320
03 jun 2024

Het afgelopen weekend vond in Portugal de zevende editie van het WK Feeder voor Clubs plaats. Dit toernooi werd gewonnen door de ‘thuisploeg’ van het Folhadosa Fishing Team. De twee Nederlandse equipes die deelnamen aan het WK waren de mannen van Preston Innovations en JWP Waterservice. Zij eindigden respectievelijk als vijfde en zestiende op de ranglijst.

“Voor de derde keer op rij eindigen we als vijfde”, verzucht teamcaptain Arnout van de Stadt op de terugreis vanuit Portugal naar Nederland. “We zaten weer heel dicht bij het podium, maar doordat we helaas ook best wat vissen verspeelden morsten we dure punten. Valt het kwartje de goede kant op dan winnen we goud.” Vanwege hevige regenval in de weken voorafgaand aan het WK stond het water in het stuwmeer bij Odivelas anderhalf tot twee meter hoger dan normaal. Daardoor stond er op aardig wat stekken veel van het struikgewas dat normaal gesproken op de oever staat onder water. Daar wisten de karpertjes die de hoofdmoot van de vangsten vormden zich regelmatig in vast te zwemmen. Van de Stadt: “Het waren vissen van één tot twee kilo. Lange, slank gebouwde karpers die echt beresterk waren. Het lichte feedermateriaal hebben we daarom snel verruild voor het zwaardere werk, maar zelfs dan was het soms haast niet te doen om de vis in het net te krijgen.”


Arnout van de Stadt met een karper uit het stuwmeer van Odivelas.


'Vissen delen'

“Je moest eerst ook nog beet zien te krijgen. En dat viel op sommige stekken niet mee”, vult Ramon Ansing (de teamcaptain van JWP Waterservice) aan. Aan de techniek lag dat niet: het brengen van geplakte maden en vissen met lichte haken voorzien van drie drijvende maden om vlak na het landen van de korf al aanbeten te verzilveren ging zijn ploeg vrij aardig af. “Op bepaalde delen van het parcours was het echter een kwestie van ‘vissen delen’”, stipt Ansing aan. “De ruimte op de stek was soms danig beperkt, zodat je vrij dicht op de nummers naast je in het vak zat. Als iedereen dan op afstand vist – vijftig meter of meer – gaan de karpers tijdens de dril snel door de lijn van een buurman heen. Die vis telt dan niet meer mee voor de ranking.” Zijn ploeg heeft volgens Ansing aan het begin van de eerste wedstrijd te weinig vis op de kant gekregen om een goed resultaat neer te zetten. “Daar hebben we punten laten liggen en die achterstand hebben we later simpelweg niet meer kunnen inlopen. Het was een mooi WK, maar helaas komen we niet thuis met het resultaat waar we vooraf op hadden gehoopt”, sluit hij het telefoongesprek vanuit Noord-Spanje af.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.