Mag ik met de VISpas nog op paling vissen?

Alle leden met de VISpas mogen op paling blijven vissen, echter er is een verbod voor het meenemen van paling als u op het water vist dan onder de VISpas valt. Dus als u op een van de wateren vist die in de landelijke lijst/ federatieve lijst van viswateren staat, dan mag u er op vissen maar niet meenemen. U dient alle gevangen aal/paling onmiddellijk in hetzelfde water terug te zetten.

Echter als het water van een andere visrechthebbende valt, dus niet in de landelijke lijst staat, dan gelden de regels van de visrechthebbende(bijvoorbeeld beroepsvisser).

Vanaf 1 april tot de laatste zaterdag in mei geldt een verbod voor sommige aassoorten. Er mag in die periode niet gevist worden met: de worm(of een nabootsing daarvan), slachtprodukten, een dood visje of een stukje vis(ongeacht hoe groot).

Let op: voor een aantal wateren in de landelijke lijst geldt een langere gesloten tijd. Dit staat bij de betreffende federaties en/of wateren vermeld.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide