Voor wie is de VISpas bedoeld?

Sportvissers die in Nederland willen gaan vissen hebben in de meeste gevallen de VISpas nodig. De VISpas krijg je automatisch als je lid wordt van een hengelsportvereniging die is aangesloten bij een van de hengelsportfederaties van Sportvisserij Nederland. Hiermee mag je met maximaal twee hengels en alle toegestane aassoorten vissen in de wateren die zijn gedeeld via de Gezamenlijke Lijst van Nederlandse VISwateren, dan wel vermeld staan op de gratis VISplanner app. Daar en op www.visplanner.nl  vind je alle wateren die verenigingen, federaties en Sportvisserij Nederland met elkaar hebben gedeeld. 


Soms zijn er ook aanvullende beperkingen opgenomen, zoals het verbod om gedurende een bepaalde periode een bepaalde aassoort te gebruiken, of heeft u ook nog een vergunning met betrekking tot het looprecht nodig. Is dit het geval, dan geeft www.visplanner.nl of aparte lijsten van viswateren dit aan. 

Voor sommige vissoorten bestaat een gesloten tijd. Vang je zo’n vis in die periode, dan moet je deze met de grootst mogelijke zorg behandelen en levend en onbeschadigd direct in hetzelfde water terugzetten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.