Voor wie is de VISpas bedoeld?

Indien je 14 jaar of ouder bent, met meer dan 1 hengel, de niet aangewezen aassoorten of in wateren die niet in de Kleine Lijst van VISwateren staan heb je de VISpas nodig. Kijk welke pas je nodig hebt via de VISpas check.

Soms zijn er nog aanvullende beperkingen zijn opgenomen, zoals het verbod om gedurende een bepaalde periode een bepaalde aassoort te gebruiken, of heeft u ook nog een vergunning met betrekking tot het looprecht nodig. Dit is zichtbaar op www.visplanner.nl of de lijsten van viswateren. 

De jeugd tot 14 jaar, met als peildatum 1 januari, heeft nog drie andere mogelijkheden:

Een jeugdvergunning via de vereniging; geeft de sportvisser het recht om met één hengel te vissen op de verenigingswateren met aangewezen aassoorten te vissen;

Een JeugdVISpas via de vereniging; geeft de sportvisser het recht om met twee hengels te vissen op de verenigingswateren, federatie wateren en wateren van Sportvisserij Nederland;

Geen vergunning; de sportvisser kan met een volwassen persoon, die de verplichte documenten bezit, gratis vissen met één hengel en aangewezen aassoort op de verenigingswateren, federatie wateren en wateren van Sportvisserij Nederland.

Voor sommige vissoorten bestaat een gesloten tijd. Vang je zo’n vis in die periode, dan moet je hem met de grootst mogelijke zorg behandelen en levend en onbeschadigd direct in het zelfde water terugzetten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide