Vis & water

Drimmelen gaat op zoek naar oplossing voor 'visprobleem' in de Biesbosch

6163
25 apr 2016

DRIMMELEN - Sportvissers zijn belangrijk voor toerisme en inkomsten. Voor de gemeente Drimmelen dus alle reden om op zoek te gaan naar een oplossing voor het visprobleem in de Biesbosch. Dat gebeurt in samenwerking met het bestuur van Sportvisserij Zuidwest Nederland.

Volgens sportvissers wordt de Biesbosch leeggevist door beroepsvissers. De visstand daalt. De rechter besloot onlangs echter dat de beroepsvissers gewoon door mogen gaan met hun activiteiten. Sportvisserij Zuidwest Nederland overweegt nog steeds een hoger beroep, zegt directeur Wim de Vries. "Ik denk dat we dat gaan doen, maar ik kan daar nog geen uitsluitsel over geven. Ik ben in elk geval heel positief dat de gemeente Drimmelen het belang van de sportvissers inziet. Er komen mensen vanuit Duitsland met een trailer en een boot deze kant uit. Ze verblijven hier, kopen spullen."

"Daar mag je vanuit economisch perspectief best aandacht voor hebben", motiveert wethouder John van Oosterhout (VVD). "Ik kan me herinneren dat het IJsselmeer nagenoeg leeg is gevist. Dat moeten we hier proberen te voorkomen." Oplossingen zijn er nog niet. Er wordt ook gesproken met Parkschap Nationaal Park de Biesbosch.

Bron: BN De Stem


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.