Vis & water

EVEZET Nationale Teamcompetitie: eerste weekend prooi voor Maver-Zammataro

5389
03 apr 2017

Het eerste weekend van de EVEZET Nationale Teamcompetitie is gevist. Net als vorig jaar pakt het Maver-Zammataro team de koppositie na een zeer sterke start van de competitie. In Steenweek aan het Beukerskanaal visten Bert Aufderhaar, Patrick Mulder, Peter Post, Patrick Broekhuizen, Leo Koot, Stefan Altena en John Vasse twee puike wedstrijden, wat hen 48 wedstrijdpunten opleverden. Genoeg om het klassement aan te voeren.

The Dutch Lions en het Van Den Eynde Nederland team volgen op de voet met respectievelijk 55 en 58 wedstrijdpunten. Dit belooft een spannende strijd te worden in het vervolg van de competitie. Ook het individuele klassement is spannend. Peter Broekhuizen staat na twee wedstrijden met 3 wedstrijdpunten bovenaan, gevolgd door Nick Eestermans (4 wedstrijdpunten) en Sjors Milder (5 wedstrijdpunten).

Eerste wedstrijddag
Net als vorig jaar domineerde het Maver-Zammataro team ook de eerste wedstrijd van dit seizoen. Met slechts 15 wedstrijdpunten, bleef de ploeg het Van Den Eynde Nederland team (2e) en The Dutch Lions (3e) ruim voor. Winnaar van het individuele klassement werd Sjors Milder. Hij behaalde met 7750 gram het hoogste vangstgewicht van de dag. 


Een flinke brasem wordt binnengehaald

Tweede wedstrijddag
De tweede wedstrijddag was een prooi voor The Dutch Lions. De sterrenformatie met louter (ex)internationals bleef de concurrentie voor met 4 wedstrijdpunten verschil ten opzichte van de nummer twee: Maver-Zammataro. Het is dus stuivertje wisselen tussen de bovenste teams. John Vallen pakte op stek E1 de dagwinst in het individuele klassement. Hij vulde zijn leefnet met 9170 gram vis.

Volgende competitieronde
Op 6 en 7 mei vindt het volgende EVEZET Nationale Teamcompetitie weekend plaats aan het Noord Hollandskanaal tussen Spijkerboor en Molen Neck. De verschillen zijn klein, dus we gaan een spannend vervolg van de competitie tegemoet. Sportvisserij Nederland wenst alle deelnemende teams alvast veel succes met trainen. Tot dan!Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.