Vis & water

Evezet Nationale Teamcompetitie Feeder van start

3425
23 mrt 2018

Komend weekend – zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018 – gaat de vernieuwde feeder-competitie van start. Het eerste wedstrijdweekend van de EVEZET Nationale Teamcompetitie Zoetwatervissen Feeder 2018 wordt gehouden aan het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel. Acht deelnemende teams, bestaande uit vijf, zes of zeven feedervissers. En het winnende team? Dat wordt afgevaardigd naar het WK Feeder Korpsen 2019.

Nieuwe vorm

Tot nu toe werd er bij deze feeder-competitie altijd individueel gevist maar vanaf 2018 wordt deze competitie in teamverband afgewerkt, net als bij een wereldkampioenschap. De EVEZET Nationale Teamcompetitie Feeder wordt gevist over zes wedstrijden, verdeeld over drie weekenden. Het eerste weekend wordt gevist aan het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel (aan de Oost Kanaalweg, te Zoelen), het tweede weekend wordt 23 en 24 juni gevist aan het Harinxmakanaal bij Leeuwarden en het derde en laatste weekend van 6 en 7 oktober wordt gevist aan het Lateraalkanaal bij Horn.

Prijzen

De winnaar van de Evezet Nationale Teamcompetitie Feeder wordt het jaar opvolgend door Sportvisserij Nederland afgevaardigd naar het WK Feeder Korpsen. Het tweede team wordt eveneens een internationale wedstrijd aangeboden. Voor het derde team wordt een geldprijs van €1000,- ter beschikking gesteld. Verder zijn er uiteraard dagprijzen te winnen in de vorm van geldbedragen en materiaalprijzen (gesponsord door Evezet). Tot slot zitten alle deelnemers van de EVEZET Nationale Teamcompetitie Zoetwatervissen Feeder in de nationale selectie waaruit de bondscoaches de WK Feeder-ploeg kiezen voor het landen-wereldkampioenschap. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Sportvisserij Nederland Topsportgala dat dit jaar op 17 november 2018 plaatsvindt.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.