Vis & water

Selecties WK Junioren Zoet bekend

2885
20 apr 2018

Afgelopen weekend stond de laatste selectietraining van de Junioren Zoet talenten op het programma. Bondscoaches Nico Bakkernes en Dieter Friederichs en assistenten John Savelkoul en Ron Steijvers maakten na afloop bekend wie mee mogen naar het WK Junioren Zoet in Italië. Een heel spannend moment! Toch werpt de nieuwe manier van selecteren nu al zijn vruchten af. Meer trainingsuren, het leren van elkaar en intensiever samenwerken. Hopelijk betaalt dit zich straks uit op het WK.

De koffie stond klaar in het clubhuis van Hoop op Geluk en daar werd de ploeg dan ook zeer gastvrij ontvangen. Het is fijn om te concluderen dat als er een water wordt gezocht dat aan de eisen van de trainingen voldoet, de verenigingen goed meewerkten. Dit was ook al het geval bij De Snoek Harderwijk, Ons Stekkie Zeewolde en Hoop op Geluk Nijkerk. Heel hartelijk dank hiervoor!

Kennis delen
In de Arkervaart werd de laatste twee weken goed gevangen. Vooral veel voorn, dus een prima trainingswater. Tijdens de twee eerdere trainingen kreeg iedereen een opdracht, deze keer mocht iedereen zijn eigen strijdplan maken. Iedereen werd van aas, voer en leem voorzien en er kon opgebouwd worden. “Het is geen wedstrijd, maak elkaar sterker door te informatie en kennis te delen”, werd er vooraf nadrukkelijk verteld. Dit gebeurde ook en het is mooi om te zien dat zoiets werkt. Als je geen beet krijgt, kan je een uur op de kist blijven zitten, maar je kan ook even gaan kijken bij iemand die wel vangt. Vragen hoe hij/zij ze vangt, deze manier zelf toepassen en kijken of het werkt. Dit is een prima leermanier.Selecteren
De vangsten waren stukken minder dan verwacht, maar als je op de juiste manier het aas aanbood ging het dobbertje toch onder. De kwaliteit van alle geselecteerden voor de trainingen is goed en de verschillen onderling zijn echt niet groot. Als coaches wil je dit natuurlijk graag, maar dat maakt het selecteren wel extra lastig.

De keuzes zijn gemaakt op basis van de visserij die wij verwachten in Italië: 
U20U25
Nick Eestermans Jeffrey Bakkernes
Collin Besseling Luciën de Rade
Twan Swart
Stefan Hooyman 
Berjan Bruggink 
Danny Flipsen
Siem DorssersJohnno van de Haar

Trots
De coaches en Sportvisserij Nederland zijn enthousiast over deze manier van selecteren en trainen met een grote groep. In korte tijd is er veel geleerd en kent iedereen elkaar stukken beter. Er is heel positief met elkaar omgegaan, ook met de teleurstelling om niet geselecteerd te zijn voor het WK. Dit zijn de beste vissers in deze leeftijdscategorieën van ons land en daar mogen we trots op zijn. Binnenkort traint de hele groep nog een keer met de matchhengel en dan gaat het echte werk op het WK beginnen. We kijken er naar uit!


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide