Vis & water

AVG voor verenigingen

3358
20 apr 2018

Verenigingen moeten, net als bedrijven, vanaf 25 mei 2018 ook voldoen aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming, kortweg AVG. Verenigingsbestuurders dienen daarom actie te ondernemen om aan deze wet te voldoen. Sportvisserij Nederland heeft in samenwerking met de federaties een aantal documenten opgesteld, waaronder een inleiding over de AVG (met uitleg over de wet) en een stappenplan.

Wie dit stappenplan doorloopt, en de acties uitvoert die de verschillende stappen vragen, voldoet aan de wet.
In de praktijk zal de vereniging een aantal van deze stappen al hebben genomen. Denk daarbij aan het beveiligen van computers en het beperken van de toegang tot persoonsgegevens.

Wijzigingen data-uitlevering

Ook Sportvisserij Nederland zal aan de AVG moeten voldoen. Zo moeten de verenigingen die hun data door Sportvisserij Nederland laten verwerken, zoals bij de VISpas en HSV Leden, eenmalig een verwerkingsovereenkomst met Sportvisserij Nederland ondertekenen. Binnen enkele weken wordt deze verwerkingsovereenkomst aangeboden. Het accorderen kan eenvoudig digitaal door een vinkje aan te zetten. 

Aan de slag

Onder Sportvisserij Nederland/HSV Service treft de vereniging aan:
- een inleiding over de AVG en een stappenplan waarin is aangegeven wat de vereniging moet doen;
- een voorbeeld van een verwerkingsovereenkomst en een privacy-policy die je kunt aanpassen voor de eigen vereniging;
- twee voorbeelden voor het beschrijven van welke persoonsgegevens er worden verzameld, gebruikt en bewaard en voor welke doelen dit gebeurt.

Alle informatie is te vinden onder HSV Service, AVG

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide