Vis & water

Team Holland tiende op EK Zoetwatervissen

3543
23 jul 2018

Zondagmiddag heeft Team Holland het EK Zoetwatervissen afgesloten met een tiende plaats. In Slovenië werden over twee wedstrijddagen 62 punten behaald. Een paar puntjes minder en Nederland had in de top vijf gestaan. Het mocht echter niet baten. Italië won de titel, gevolgd door Hongarije (zilver) en Engeland (brons).

De Sava – het wedstrijdparcours – bleek een heel gecompliceerd water. De Nederlandse equipe kreeg te maken met veranderende omstandigheden. “Dit was een van de moeilijkste kampioenschappen die we ooit hebben gevist. Per dag en per vak waren de omstandigheden anders. Van plek vier tot en met tien waren de verschillen klein. Er had zeker een plaats bij de top zes ingezeten”, aldus bondscoach Stefan Verhoeven.

Visserij
Ook de visserij op de Sava bleek heel divers. Grote vis, middelgrote vis of kleine vis. Er was voor ieder wat wils. Maar wat werkte het beste? “Het parcours was enorm grillig, dus behalve gunstig loten was het vooral een kwestie van goed inschatten wanneer je wat moest doen. Blijven vissen op vimba’s met de lange hengel met de kans op een bonus barbeel of kort op acht meter op kleine vimba’s en voorn. Je kon zelfs nog korter op alvers vissen. Een schitterend water waar je moest blijven werken om vis te vangen”, vertelt international Ramon Ansing over de lastige visserij.

Ramon Ansing showt zijn grootste vis van de dag

Individueel succes
Ansing maakte de juiste keuzes en wist zich het best van alle Nederlanders aan te passen aan de omstandigheden. Daarmee wist hij een knappe tiende plaats in het individueel klassement te bemachtigen. “Ik ben tevreden met mijn twee tweede plaatsen in mijn vak. Ik kon gewoon de vissen vangen die ik moest vangen. Ik denk dat zowel bij de teams als het individueel klassement de besten hebben gewonnen”, sprak Ansing vol lof over de winnaars. Individueel ging de Italiaan Giuliano Prandi er met het goud vandoor, gevolgd door de Rus Youry Siptsov (zilver) en de Hongaar Balazs Csoregi (brons).

Italië
De Italianen gingen met zowel de landentitel als de individuele gouden medaille naar huis. Ze domineerden dit EK. “Italië viste volledig gericht op vimba’s. Dat bleek de sleutel tot succes. Zij vissen veel vaker op dit soort water en snappen de visserij daardoor beter”, legt Ansing het verschil uit. Zijn collega internationals eindigden buiten de top dertig van het klassement. Ramon Pasmans werd 34e, Arjan Klop 37e, Peter Post 57e, Sjors Milder 152e (viste één wedstrijddag) en Wim Fuhler 156e (viste ook één wedstrijddag).


Team en individuele uitslag EK Zoetwatervissen 2018
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide