Vis & water

Team Holland: Nederlandse ploegen World Games 2019 bekend

13145
25 jul 2018

Eens in de vier jaar worden de Fishing World Games georganiseerd. De Olympische Spelen van het vissen. Een groot aantal wereldkampioenschappen tegelijkertijd en in één land gehouden. Van 8-17 februari 2019 is het de beurt aan Zuid-Afrika om dit grootse evenement te hosten. Nederland vaardigt zes ploegen af die zich daar zullen presenteren als Team Holland en de teams zijn inmiddels bekend.

Van de grote internationale wedstrijden waar Nederland sinds jaar en dag aan deelneemt, wordt het WK Feeder, WK Zoet Dames, WK Zoet Masters, WK Karper, WK Kust Heren en WK Kust Dames gehouden tijdens de World Games 2019. Zes Oranjeploegen die in zes verschillende disciplines gaan strijden om de medailles. Bijna 50 internationals, bondscoaches en staf worden namens Nederland uitgezonden naar Zuid-Afrika. Het belooft een van de grootste viswedstrijdevenementen van dit decennium te worden.

Zuid-Afrika

Het bekendmaken van de selecties komt dit jaar eerder dan normaal. De meeste competities zijn nog niet eens afgelopen. Dit komt echter door het vroege tijdstip van de World Games (februari) en het land waar de World Games worden gehouden. Je kunt je voorstellen dat het meer voorbereiding vergt om een dusdanig grote groep naar een land als Zuid-Afrika af te vaardigen. Inentingen moeten worden gehaald, het organiseren van bijna 50 vluchten op verschillende dagen en accommodaties moeten worden vastgelegd. Kortom, Sportvisserij Nederland heeft er eenmalig voor gekozen om Team Holland vervroegd bekend te maken.

WK Feeder

Namens Team Holland komen Ramon Ansing, Arnout van der Stadt, Theo Leijrik, Marco Hofman, Frank van der Schaft, Ben van Ek (reserve), Gerrit Ansing (assistent-coach) en Jan van Schendel (bondscoach) uit op het WK Feeder in Zuid-Afrika. Dat we tot de top van de feedervisserij behoren is geen geheim. In 2018 behaalde Nederland al brons op het WK Feeder Teams in Wit-Rusland en zilver op het WK Feeder in Italië, terwijl in 2017 de wereldtitel werd veroverd tijdens het eerste WK Feeder Teams in Spanje. Team Holland hoort dan ook zeker tot de kanshebbers in Zuid-Afrika.

International Arnout van der Stadt won zilver tijdens WK Feeder 2018 en is nu geselecteerd voor de World Games 2019

WK Zoet Dames

Ook de zoetwaterdames vliegen begin februari naar Zuid-Afrika voor hun WK. Namens Team Holland zijn Anja Groot, Ingeborg Audenaerd, Mandy Swart, Floor Verhoeven, Kira Epping en Wanda de Schouwer geselecteerd. Dit alles onder de vleugels van bondscoach Stefan Verhoeven. Ook in deze discipline maakt Nederland absoluut kans. Wat te denken van de twee individuele wereldtitels van Anja Groot in 2015 en 2017 en de zilveren medaille met de ploeg in 2015. Vorig jaar werd de ploeg van Verhoeven vierde. Het team is dus extra gebrand op revanche.

WK Zoet Masters

Sportvisserij Nederland vaardigt ook een ploeg af naar het WK Zoet Masters, ook wel bekend als het WK Veteranen. Namens Team Holland reizen naar Zuid-Afrika: Ben Koeyvoets, Ton Post, Cor Kraaij, Eddy van den Hoogen, Willem Raven (reserve) en Albert Meijer (bondscoach). Vorig jaar werd in deze discipline het brons veroverd en pakte Cor Kraaij individueel ook een bronzen plak. Kan dit volgend jaar worden uitgebouwd naar een nog mooiere kleur?

WK Karper

Middels een mooie samenwerking tussen Sportvisserij Nederland en De KSN wordt ook de karper-ploeg onder de vlag van Team Holland afgevaardigd naar de World Games. Bondscoach Rob Delgijer en zijn assistent Huub van der Lee hebben hun selectie bekend gemaakt. John Hendriks, Paul Breedveld, Henri Eshuis, Ricardo Eerland, Jesse Feuerriegel, Robbie Sieber, Antonius Oosterbaan en Kevin van der Heijden zijn de gelukkigen die in Zuid-Afrika een gooi naar goud gaan doen.

WK Kust Heren

Ook aan de Zuid-Afrikaanse kust worden wereldkampioenschappen gevist. Allereerst het WK Kust Heren. Bondscoach Arthur van Tienen staat te trappelen om zich met zijn mannen te revancheren voor het WK in 2017 waar het zilver werd behaald. In Zuid-Afrika telt niets anders dan goud. Die klus kun je Van Tienen en zijn mannen wel toevertrouwen. In Zuid-Afrika zien we individueel wereldkampioen 2017 – Frank Peene – aan het werk samen met zijn ploeggenoten Marijn Gabriëlse, Rob Punselie, Michel Mosselman, Johan Rombouts en Kees Gillissen (assistent en reserve).

WK Kust Heren ploeg 2017: zilver als ploeg, Frank Peene individueel wereldkampioen

WK Kust Dames

En last but not least: het WK Kust Dames team. De eerste taak van de kersverse bondscoach Marcel Noort was het selecteren van een team voor de World Games. En dat is gelukt. Linda van de Velde, Francis Dane, Marloes Donkers, Christel Verhage, Sharona de Winter-Mol en Ingrid Maranus de Fouw (reserve) gaan in Zuid-Afrika proberen het resultaat van 2017 – de bronzen medaille – te verbeteren.

Programma

In totaal worden worden zestien wereldkampioenschappen afgewerkt in tien dagen. Vereeniging, Bloemhof, Langebaan, Durban, Pretoria en zo nog veel meer steden vormen het decor van de World Games 2019. Op zaterdag 9 februari is de officiële opening in Johannesburg waarna de eerste kampioenschappen op maandag starten. Zondag 17 februari wordt het evenement afgesloten met de prijsuitreiking van het WK Feedervissen. Eentje waar we Team Holland zeker verwachten te zien.

Volledige programma World Games 2019
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.