Vis & water

Nederlands Interlandteam Kust wint met overmacht

1444
12 nov 2018

Het Nederlands Interlandteam Kust was als team oppermachtig tijdens de 2 dagen kustvissen op de stranden van Walcheren gehouden Interland Kust (Alan Gilbert Memorial) vrijdag avond 9 en zaterdagmorgen 10 november 2018

Het merendeel van de Nationale selectie Kust had zich donderdagmorgen vroeg al gemeld bij Vlissingen om op het parcours van zaterdag te gaan trainen. Het water was echter kraakhelder dus de vis kwam niet echt uit het diepe richting strand. Op wat mooie scharren na in het begin van de trainingssessie was het vooral scholenzeebaars en een paar dikkertjes van rond de 40 cm. wat de klok sloeg. Echter s’avonds op Zoutelande toen het donker werd waren er werkelijk zeer goede vangsten te melden van wijting, wat aan de kleine kant, schar en nog een paar tongen. Laurence Pijnen ving in een kleine 3 uur tijd 56 vissen!, goed gevoel dus voor de wedstrijd van vrijdagavond! Vrijdagmiddag zo rond het middaguur verzamelden alle teams zich bij het uitstekende hotel Zuiderduin voor de loting en na het uitreiken van het aas waren we op weg naar het parcours Zoutelande Kustlicht. Om 18:00 werd het startschot gegeven door de 3 koppels controleurs onder leiding van wedstrijdleider Leen van Wensen en ging het los. Direct al mooie aantallen wijtingen en scharren kwamen de kant op! Kees Westdorp op plaats A1 pakte de zone overwinning met 1173 cm. zone B werd een prooi voor een wederom supertalent uit Westkapelle, Kristiaan Minderhoud met 977 cm. In het donker op Zoutelande hoef je Arjan Rijnberg niets te leren en gedegen pakte Arjan hier de vak winst met 710 cm. Het merendeel van de Nederlanders zaten kort en zo konden we met 180 punten de Belgen met het dubbele aantal punten ruim voorblijven. De Engelsen vielen tegen deze wedstrijd en konden niet echt een vuist maken.
De 2e dag zou een heel ander verhaal kunnen worden, kraakhelder water bij het parcours Dishoek en de afwezigheid van garnalen zorgde ervoor dat er echt moest worden gezocht naar een vis. In het begin in vak A wat schar en meer naar het einde van vak C werden de vangsten iets beter en naarmate de wedstrijd vorderde werden de vangsten iets beter, vooral het laatste uur was er wat meer technische visserij nodig op vooral bot en zeebaars in de vakken A en B en de zone C was veruit het beste met vissen te vangen op afstand. Joeri Devisch van de Belgische selectie was overall vandaag het sterkst met 404 cm aan vis. De winst vak B werd een prooi voor Remi Lindhoud met 225 cm. en de winst in vak A ging naar Martijn Westdorp met 208 cm. Dag 2 wederom voor de Nederlandse ploeg met weer bijna het dubbele aantal punten voor de Belgen en de Engelsen. 


 
Na een uitstekende maaltijd werd de prijs uitreiking gedaan en konden Kenny McCoy namens Engeland,de wederom uitstekend presterende Michel Mosselman namens Nederland en de beste man individueel over 2 dagen Joeri Devisch van de Belgische selectie hun prijs in ontvangst nemen. Kristiaan Minderhoud mocht namens de Nederlandse ploeg de overwinnings cup voor het beste land in ontvangst nemen en deze blijft voor een jaar wederom in Nederland. België werd 2e en Engeland 3e. België en Engeland wil ik bedanken voor de sportieve strijd en de uitstekende verhoudingen onderling. Mijn zeer grote waardering gaat naar voor dit superteam bestaande uit Remco Geuze, Arjan Rijnberg, Remi Lindhoud, Martijn Westdorp, Michel Mosselman, Arjan Heyboer, Laurence Pijnen, Marijn Gabrielse Johan Rombouts, Kees Westdorp, Marien Flipse, Kristiaan Minderhoud, Bas Hollander, Peter Polderman en Tom v/d Pol, bedankt mannen! Respect en dank voor Doortje en Leen van Wensen, Gerrit v/d Vliet, Jarno en Joeri Minderhoud, Martin v/d Drift en Sjaak Nuijt voor hun werk als wedstrijdleiding en controleur, TOP!

Arthur van Tienen, bondscoach heren Kust
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide