Vis & water

Amerikaanse prijs voor 'Oranje' World Fish Migration Foundation (video)

4358
01 okt 2019

De World Fish Migration Foundation heeft dit jaar de President’s Fishery Conservation Award gekregen. In het Amerikaanse Reno ontving oprichter Herman Wanningen uit Groningen de prestigieuze onderscheiding van de American Fisheries Society voor zijn werk op het gebied van vismigratie.

“De World Fish Migration Foundation heeft een grote impact gehad inzake de bewustwording van het belang van het behoud van trekvissen wereldwijd”, zegt Jesse Trushenski, president van de American Fisheries Society. Als oprichter en aanvoerder van de World Fish Migration Foundation is Herman Wanningen de drijvende kracht achter de World Fish Migration Day.Op deze dag – die iedere twee jaar in april of mei wordt georganiseerd – staan migrerende vissen centraal. Het hoofddoel van de World Fish Migration Day is mensen bewust maken van het belang dat trekvissen vertegenwoordigen, de noodzaak van gezonde rivieren benadrukken, de gemeenschappen die van beide afhankelijk zijn benoemen en laten zien wat we kunnen doen om zo min mogelijk impact op het ecosysteem uit te oefenen.

Daarom worden op World Fish Migration Day door tal van organisaties, scholen en individuen over heel de wereld evenementen georganiseerd rondom het centrale thema van het samenbrengen van vis, rivieren en mensen (570 evenementen in 63 landen in 2018). De meeste van deze events zijn publiekelijk toegankelijk. Door met tal van partners samen te werken versterkt de World Fish Migration Foundation haar boodschap. Sportvisserij Nederland ondersteunt deze organisatie vanaf het begin en is betrokken en vaak initiatiefnemer bij tal van vismigratieprojecten in Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.