Vis & water

Sportvisserij verwelkomt nieuwe Eurocommissaris visserij

3086
27 nov 2019

De toekomst van de Europese sportvisserij is in zeer goede handen bij de nieuwe Eurocommissaris voor visserij, Virginijus Sinkevicius. Dat concludeert adjunct-directeur Fred Bloot van Sportvisserij Nederland en president van de European Anglers Alliance (EAA) na een uitvoerig kennismakingsgesprek met de Litouwse politicus.

“Als georganiseerde hengelsport zijn wij bijzonder blij met de aanstelling van Sinkevicius als Eurocommissaris voor visserij”, aldus Bloot. “Hij stelt zich toegankelijk op, staat open voor onze wensen en erkent de grote toegevoegde waarde van de hengelsport voor de Europese gemeenschap – zowel sociaal-economisch als cultureel. Daarmee is het een prettige en veelbelovende gesprekspartner voor ons. We kijken uit naar verdere samenwerking in de toekomst.”

Politiek talent

Sinkevicius werd geboren in Litouwen en geldt met zijn slechts 28 jaar als een ambitieus politiek talent. Bij de recente verkiezingen voor het Europees Parlement kwam hij uit de bus als nieuwe Eurocommissaris voor visserij. Per 1 december bekleedt hij zijn nieuwe functie.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.