Vis & water

25 projecten 117.330 euro subsidie

674
23 apr 2021

In 2020 heeft Sportvisserij Nederland € 117.330 subsidie toegekend aan in totaal 25 projecten die hengelsportverenigingen- en federaties hebben ingediend. De financiële bijdrage uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden stimuleert de aanleg van voorzieningen die de hengelsport en de visstand een boost geven.

Van de 25 projecten die in 2020 financieel werden ondersteund, zijn er datzelfde jaar achttien afgerond. Zo werden op meerdere locaties in het land Vissenbossen geplaatst om witvis schuilmogelijkheden te bieden tegen predatoren zoals de aalscholver.

HSV het Spanjooltje legde in het Zeeuwse Rilland bijvoorbeeld veertig meter vissenbos aan in een spuiboezem. Ook werden op diverse locaties in ons land  visplaatsen aangelegd, zowel voor grote wedstrijdtrajecten langs kanalen als in kleinere verenigingswateren.Zo plaatste HSV de Rietvoorn uit Veenendaal een vijftal vissteigers langs hun VISparel de Grote Pekken. Naast deze visplaatsen zijn er ook diverse mindervalidesteigers  aangelegd, zodat meer oudere en mindervalide sportvissers hun plekje langs de waterkant kunnen vinden. Een mooi voorbeeld is de mindervalidesteiger in de Mulderplas, die werd aangelegd door HSV Ons Genoegen Schinnen.

Het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden stimuleert tal van projecten door middel van een financiële bijdrage. Kijk hier voor meer informatie inzake het aanvragen van een subsidie.
Gerelateerde berichten
14 jul 2020 Verbetering sportvisserijmogelijkheden 2825 Sportvisserij Nederland ondersteunt hengelsportverenigingen en federaties om voorzieningen voor de sportvissers en visstand te realiseren. Hiertoe kan een financiële bijdrage worden verkregen uit het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden van waaruit jaarlijks circa 100.000 euro beschikbaar wordt gesteld. In 2019 werd subsidie verstrekt aan 15 projecten, waarvan er 11 dat jaar zijn afgerond. 10 mrt 2018 Budget Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000 3325 Voor 2018 is het subsidiebudget van het Fonds Verbetering Sportvisserijmogelijkheden verhoogd naar € 150.000,-. Dit fonds subsidieert de aanleg van sportvisserijvoorzieningen door hengelsportverenigingen- en federaties zoals een mindervalidesteiger, clubhuis, trailerhelling of vissteigers. 01 feb 2018 Subsidie voor hoogbezette karpervijvers en vijvervoer 3746 Sportvisserij Nederland stimuleert verenigingen om hun visvijver te beheren als een hoogbezette karpervisvijver. Dit door het uitzetten van kleine spiegelkarpers en de aanschaf van vijvervoer te subsidiëren. 28 jan 2018 Wederopstanding van een hengelsportvereniging 4293 Nog niet zo lang geleden dreigde het hopeloos mis te gaan met HSV Ons Genoegen uit Enkhuizen. Een uitgeblust bestuur, verslechterd viswater en een gebrek aan jeugdactiviteiten zorgden voor een drastische terugloop in het aantal leden. Martien Laan (64) sprong in de bres en inmiddels floreert de West-Friese vereniging als nooit tevoren. 24 sep 2017 Nieuwe wedstrijdsteigers langs de Leidsche Vaart 3325 Deze week zijn langs de Leidsche Vaart bij Woubrugge 25 nieuwe vissteigers opgeleverd voor HSV De Brasem. Sportvisserij Nederland heeft samen met Sportvisserij MidWest Nederland een financiële bijdrage geleverd om dit mogelijk te maken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide