Vis & water

VISblad TV: botvissen aan de Friese Waddenkust (video)

7473
24 mei 2022

Dat je juist in het voorjaar voor grote bot aan het wad moet zijn, weet de geboren Wieringer Bas Hollander (43) als geen ander. In de nieuwe VISblad TV laat hij aan presentator Bard Borger zijn aanpak in dit jaargetijde zien.

Na de oversteek van de zonovergoten zeedijk bij Harlingen heeft Bas snel zijn materiaal gereed en gaat het aas met een rustige worp te water. Met het opwarmende zeewater komt de bot namelijk (heel) kort bij de kant. De eerste aanbeet laat niet lang op zich wachten en ook de tweede vangst volgt al snel. Bard ontdekt dat botten flink kunnen ‘knokken’ en dat de vangst bij deze visserij niet alleen uit bot bestaat. Benieuwd welke soorten er nog meer voor de lens verschijnen? Bekijk dan snel de video hieronder en lees voor meer tips bij deze visserij vooral ook het artikel op pagina 6 t/m 10 van het blad.



Juninummer Hét VISblad

De nieuwe editie van Hét VISblad bevat naast het artikel over de botvisserij aan het wad in het voorjaar nog veel meer interessante verhalen. Klik hier om te zien wat je nog meer kunt verwachten in dit nummer, dat in de loop van deze week bij de abonnees op de mat valt.

Abonnement afsluiten

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in Nederland. Dit online sportvisprogramma bestaat al tien jaar en in die periode zijn al meer dan 100 afleveringen verschenen. Benieuwd naar al deze toffe visvideo’s? Ga dan naar het YouTube-kanaal van Sportvisserij Nederland en check het archief met alle eerdere afleveringen. Grote kans dat er video's tussen zitten die jij nog niet hebt gezien, maar die wel heel interessant voor je zijn. Uren kijkplezier gegarandeerd!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.