Vis & water

VISblad TV: kunstaas battle! (video)

14041
18 okt 2022

In ons YouTube-sportvisprogramma VISblad TV gaan we meestal met een specialist op pad. Maar deze maand pakken we het iets anders aan. Presentatoren Joran en Robert nemen het aan de oevers van de Hollandse IJssel tegen elkaar op in een heuse kunstaas battle: shads versus lipless crankbaits, oftewel subtiel versus luidruchtig. Kijken dus!

Samen vissen is gezellig en praktisch, maar biedt ook de kans om met je vismaat te vergelijken welk (kunst)aas op dat moment en op die stek het beste vangt. Dat kan namelijk nog weleens sterk verschillen. Interessant om te achterhalen dus, en met een battle kun je daar ook nog eens een extra leuke draai aan geven. En laten we eerlijk zijn: een klein beetje gezonde rivaliteit tussen jou en je vismaat, daar is ook helemaal niks mis mee.

Benieuwd naar de eindstand van dit vriendschappelijke ‘potje’ tussen Joran (softbaits) en Robert (ratelaars)? Check dan gauw de nieuwe aflevering:


Meer tips in Hét VISblad

De rivier de Hollandse IJssel tussen Gouda en Capelle a/d IJssel vormt het strijdtoneel in deze nieuwe video. Deze getijdenrivier staat vrijwel volledig in de VISpas - sla de gratis VISplanner app er maar op na. Meer weten over deze unieke roofvisstek midden in de Randstad die garant staat voor bijna 40 km visoever? Check dan zeker ook het artikel op pag. 8 t/m 13 van de november-editie van Hét VISblad. Daar gaan de presentatoren ook dieper in op de verschillen tussen de twee uiteenlopende typen kunstaas die in de video de hoofdrol spelen, én hoe je die nou precies vist.

De door Robert gebruikte lipless crankbaits. In Hét VISblad meer over dit type kunstaas.


Enkele van de shads waarmee Joran vist in deze nieuwe VISblad TV-aflevering. 

Abonnement afsluiten

Ook voor nog veel meer nuttige en praktische vistips, toffe reportages en het allerlaatste sportvisnieuws check je het novembernummer van Hét VISblad. Deze editie valt tussen 18 en 22 oktober bij de abonnees in de bus. Lees hier wat dit bomvolle nummer allemaal voor je in petto heeft!

Nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je voortaan élke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, incl. een mooi welkomstgeschenk naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


De november-uitgave van Hét VISblad verschijnt deze week bij de abonnees.

VISblad TV: al meer dan 100 video's!

VISblad TV is hét maandelijkse YouTube-visprogramma van Sportvisserij Nederland en bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken, de mooiste viswateren in Nederland en uiteenlopende typen sportvissers. Dit online sportvisprogramma bestaat ruim tien jaar en er zijn al bijna 150 afleveringen verschenen. Benieuwd naar al deze toffe visvideo’s? Ga dan naar de YouTube-playlist van VISblad TV en check ook de eerdere afleveringen. Uren kijkplezier gegarandeerd!Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.