Vis & water

TTC Dobbervissen: team HSV de Karper Voerendaal - Tinca na vier wedstrijden aan de leiding

2840
12 jun 2023

Onder zomerse omstandigheden werd afgelopen weekend aan het Prinses Margrietkanaal bij Spannenburg wedstrijd drie en vier van de Top Team Competitie Dobbervissen 2023 gevist. Team HSV de Karper Voerendaal - Tinca deed goede zaken. Met nog twee wedstrijden voor de boeg hebben zij tien klassementspunten voorsprong op de nummer twee, team Af en toe een bliekske.

Af en toe een bliekske verkleinde afgelopen zaterdag de achterstand tot vier punten. De hoop om op zondag de leiding over te nemen werd door een sterk vissend HSV de Karper Voerendaal - Tinca tenietgedaan. Op 23 en 24 september valt aan het Lateraalkanaal bij Roermond de beslissing van deze teamcompetitie. Dit weekend bleek dat verschillen in het klassement snel kunnen veranderen, dat beaamt ook Ramon Ansing, teamcaptain van HSV de Karper Voerendaal. “En dat is alleen maar spannend en goed voor de competitie”.

Grote vis op volle lengte

De veertien teams, met in totaal zeventig vissers, trotseerden tropische temperaturen. Ansing en zijn team wonnen op hetzelfde parcours twee weken ervoor de Sensas Challenge en gingen vol vertrouwen het TTC-weekend in. “We hebben ons voornamelijk geconcentreerd op het vissen met de vaste hengel op volle lengte”, licht hij toe. “Je hebt daar simpelweg de beste kansen op grote vis, zoals brasem.”

Wind, stroming en golfslag

Het was echter niet zozeer de hitte die het vissen lastig maakte, maar wel de flinke noordoostenwind dwars (schuin op de kop), in combinatie met stroming en ook de golfslag. Door het goede weer was het druk op het water. “Dan is het water continue in beweging en is een natuurlijke aaspresentatie lastig”, blikt Ansing terug. Om dat voor elkaar te krijgen waren aanpassingen noodzakelijk. “Vissen met vlagdobbers (tussen de 3-6 gram), een vrij korte opslag en langere onderlijnen (30 cm in plaats van de gebruikelijke 15 tot 20 cm).”

Regelmatig cuppen

De vangst bestond voornamelijk uit brasem, aangevuld met bliek, een verdwaalde grote voorn en baars. Muggenlarven bleken het best in de smaak te vallen. Tijdens het vissen was het zaak om regelmatig een kleine hoeveelheid bij te cuppen. “Leem aangevuld met een mengeling van hoofdzakelijk muggenlarven, met een klein beetje casters, wormen en dode maden”, vertelt Ansing, die in het individuele klassement goede zaken deed met vakwinst op beide wedstrijddagen. Met slechts vier punten gaat hij royaal aan de leiding.


Er werd voornamelijk brasem gevangen, met af en toe ook een grote blankvoorn.

Top-3 tussenstand teams

  1. HSV de Karper Voerendaal - Tinca Tinca, 80 punten;
  2. Af en toe een bliekske, 90 punten;
  3. Team Limburg 2, 111 punten.

Top-3 tussenstand individueel

  1. Ramon Ansing (HSV de Karper Voerendaal - Tinca Tinca), 4 punten;
  2. David Visser (Af en toe een bliekske), 10 punten;
  3. Charlie van Rhee (Team Limburg 2), 11.5 punten.

Snel op de hoogte

De Top Teamcompetitie Dobbervissen gaat verder op zaterdag 23 en zondag 24 september aan de oevers van het Lateraalkanaal bij Roermond. Wil je snel op de hoogte zijn van de vakuitslagen en ander wedstrijdnieuws, houd dan de Facebookpagina WedstrijdvissenNL in de gaten.

Klik hier voor de volledige vakuitslagen van de derde en vierde wedstrijddag, evenals alle tussenstanden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.