Vis & water

VISblad TV: 'homemade' softbaits! (video)

11808
07 nov 2023

In de nieuwste aflevering van VISblad TV gaan Yamill Jones (33) en presentator Robert de Wilt iets heel leuks doen: zelf softbaits maken. Dat is namelijk helemaal niet zo ingewikkeld als het misschien klinkt: jij kan dat ook! En wat is nou eigenlijk het allerleukste aan zelfgemaakt kunstaas? Precies: er daarna als een speer mee naar de waterkant om ze uit te proberen.

Yamill - fanatiek roofvisser en in het dagelijks leven acteur - laat jou in deze nieuwe video zien dat je absoluut geen technicus hoeft te zijn om tot een mooie voorraad homemade softbaits te komen. Stapsgewijs legt hij uit hoe jij jouw eigen 'customized' shads, ned worms en creature baits maakt. Na deze spoedcursus van Yamill waagt ook presentator Robert de Wilt een poging. Die kiest daarbij echter wel voor een heel ander kleurtje shads dan Yamill: roze in plaats van groen. 

Terwijl het eindresultaat nog nauwelijks is afgekoeld, gaan de twee daarna natuurlijk linea recta met hun zelfbedachte kunstaasjes naar de rivier. Of ook de roofvis die ziet zitten? En welk kleurtje daarbij het meest in de smaak valt? Dat check je in deze nieuwe video:


Meer tips in Hét VISblad

Benieuwd welke spullen je hiervoor nodig hebt en wat nou precies tot in detail uitgelegd de diverse stappen zijn? Check dan zeker ook de november-december-editie van Hét VISblad (pag. 8 t/m 13). Dit 84 pagina's tellende en daarmee extra dikke nummer verschijnt deze week in printversie bij de abonnees. Maar we hebben daarnaast een primeur, want dit nummer verschijnt ook als gratis online magazine in de mailbox van alle VISpashouders! Lees hier meer over dit nieuwe magazine én hoe jij deze gratis online editie kunt bekijken.
Nog een laatste tip. Want wil jij nou zelf ook aan de slag met softbaits maken en daar meer leuke en leerzame Nederlandstalige content over bekijken? Check dan zeker ook het YouTube-kanaal 'homemade softbaits' van Yamill Jones.

Abonnement voor €12,95

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 sluit je een jaarabonnement (tien nummers) af en mis je voortaan geen editie meer. Klik hier om snel en eenvoudig online een abonnement af te sluiten. Daarbij mag je ook nog eens een fraai welkomstgeschenk kiezen óf voor de eenmalige korting op de abonnementsprijs gaan.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.