Vis & water

Witvissen - Beroeps- en sportvisser Willem de Boer

22 jan 2014

Sportvisserij en beroepsvisserij gaan van oudsher niet lekker samen. De sport denkt dat het beroep de wateren leegvist, en het beroep vindt dat sportvissers en biologen er geen verstand van hebben. Hoe moet dat dan als je een beroepsvisser bent die in het weekend bloedfanatiek de hengels uit het foedraal trekt? Willem de Boer uit Urk is het vleesgeworden compromis tussen beroep en sport.

Doordeweeks dobbert Willem de Boer (33) – stammend uit een Urker vissersfamilie – ergens op de Noordzee, meestal vissend op schol. Zijn werkdagen zijn lang. Etmalen zonder enige slaap zijn geen uitzondering; de vis wordt duur betaald, in ieder geval met chronisch slaapgebrek. En dan nog komt het voor dat hij op vrijdagnacht de slaap niet kan vatten vanwege de spanning voor de viswedstrijd, die om 8.00 uur zaterdagmorgen – over vier uur dus – begint.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.