Vis & water

Vuurdoop - Gek op kraaltjes en spiegeltjes

01 dec 2008

Creativiteit en sportvissen gaan hand in hand. Dat bewijzen deze twee dames die genoeg hadden van het overschot aan fabriekskunstaas. Tijdens het shoppen in Amsterdam stuitten ze op de kralenwinkel Copenhagen aan de Rozengracht. Een simpele optelsom die resulteerde in een nieuwe hobby: spinners pimpen.

Leonieke en ondergetekende zijn regelmatig aan, en als het even kan op het water te vinden. Gewoon met allerhande kunstaas achter de roofvis aan, pielen bij bruggen en overhangende takken en dan kijken of er een snoek op wil knallen. Op zich kun je kiezen uit talloze soorten kunstaas, maar écht helemaal te wauw vinden we het meestal niet. En omdat we nogal hysterische, creatieve types zijn, bedachten we om spinners wat op te vrolijken. Of beter gezegd: we zijn hele nieuwe spinners gaan bouwen.

Even langs Ton Temming Hengelsport in Utrecht voor wat spinnerbladen en spinstangetjes en dan op naar de kralenwinkel. Ook Leo had intussen wel zin om met spiegeltjes en kralen te gaan klooien. Leonieke: “Ik was het zat om alleen maar zilveren kraaltjes te zien. Ik ben van oorsprong een ‘very happy de peppy’ persoon, dus daar moest wat meer kleur in gebracht worden. Toen we die kralenwinkel hadden ontdekt kwamen we op het idee om onze spinners in de
kralenwinkel te pimpen.”

NAAR EIGEN HAND

We hebben een uur in die winkel rondgelopen en kwamen uiteindelijk tot onwijs kleurrijk customized kunstaas. Ze hebben
hier letterlijk duizenden kralen en je kunt elke spinner volledig naar eigen hand zetten. We zijn blij met deze creatieve
oplossing – en wij niet alleen: inmiddels zijn de eerste drie snoeken al buitgemaakt met onze nieuwe tandemspinners.
Niet zo vreemd, want met name het geslepen glas (met ruim acht euro direct de duurste items die we op de spinstang
hebben geschoven) schittert echt prachtig in het water. Dit wordt een hit, ik beloof het jullie!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide