Vis & water

Witvissen - 15 tips voor de vaste stok

21 mei 2014

Johnno van de Haar (17) uit Woudenberg timmert hard aan de weg in de wedstrijdvisserij. Zo won hij vorig jaar de Nationale Topcompetitie Zoet in de leeftijdscategorie tot 18 jaar voor de tweede keer op rij. Aan de Lage Vaart tussen Almere en Lelystad pakt deze jonge wedstrijdcrack uit met vijftien gouden vistips voor het (wedstrijd)vissen de vaste stok.

Johnno van de Haar vist al sinds zijn zevende. De fijne kneepjes van de vaste stok visserij leerde hij van wedstrijdvisser Nico Bakkenes. Die leerde hem niet alleen vissen, maar wakkerde ook een ware passie bij zijn leerling. “Vissen vind ik belangrijker dan school”, zegt de tweedejaars MBO-student die in Amersfoort voor metselaar leert resoluut. Als zijn ouders hem niet af en toe tot de orde zouden roepen, zou hij echt dag en nacht met vissen bezig zijn. Die bijzondere gedrevenheid is wel de basis van zijn stormachtige ontwikkeling als wedstrijdvisser.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

-> meer witvisartikelen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.