Vis & water

Witvissen - Klop's toptips voor de vijver

23 jan 2015

Het vissen op kleine (kruis)karpertjes met de vaste stok is booming. Deze ‘nieuwe’ manier van witvissen is over komen waaien uit Engeland en krijgt in ons land steeds meer voet aan de grond. Wedstrijdcrack Arjan Klop legt je in dit artikel de fijne kneepjes van het vissen op ‘commercial fisheries’ uit. Dat doet hij op het complex van HSV Philips in Veldhoven.

Hoewel hij nog druk bezig is om zijn materiaal in orde te maken, strooit Arjan Klop (33) aan de Philipsvijver al met tips. Te beginnen met het peilen. “Je aas moet bij je voer liggen, dat is het allerbelangrijkste. Daarom breng ik op mijn stek eerst de bodem in kaart. Zo weet ik wat de diepteverschillen zijn en waar de taludjes zich bevinden.” Daarna kiest Klop pas met welke dobber hij de sessie start. “Om te beginnen is een 1-grams dobber vaak prima. Blijkt dat je toch niet de goede dobber hebt gekozen, wissel dan ook.” Daarom peilt hij ook met de tweede en eventueel derde hengel die hij in zou kunnen zetten. “Zo nauw luistert peilen.”

Klik hier voor het hele artikel. (pdf)

-> meer witvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.