Vis & water

RVNL - doorbreek de roofblei routine

30 jul 2015

Snel, sneller, snelst. Dat is nog vaak de heersende opvatting als het om roofbleivissen gaat. Hennie Smits pakt het echter heel anders aan. Door te variëren in vistechnieken vergroot hij zijn kans op vis aanzienlijk. In dit artikel doet hij zijn roofbleitips uit de doeken.

Roofbleivissen staat vaak nog te boek als simpelweg je kunstaas inwerpen en dit vervolgens op hoge snelheid binnen te draaien. “Die tijd is echter voorbij”, zegt Hennie Smits. “Natuurlijk kun je op die manier nog wel roofblei vangen, maar het is zeker niet meer de enige manier om met succes achter Aspius aspius aan te gaan. Door meer variatie in je techniek aan te brengen, vergroot je je kansen op vis aanzienlijk. Breng het kunstaas bijvoorbeeld omhoog en laat het vervolgens gecontroleerd afzinken (zigzag beweging), geef kleine rukjes tijdens het binnendraaien (‘twitching’) en onderbreek het ritme van het binnendraaien door middel van de ‘stop & go’ techniek. Zorg dat je kunstaas af en toe onverwachte en afwijkende bewegingen maakt. Dat zijn juist de momenten waarop de roofblei je vaak op een keiharde beuk op je hengel trakteert.”


Klik hier voor het hele artikel (pdf).

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.