Vis & water

Roofvissen - snoeken met zeevis

19 nov 2015

November staat voor de deur en daarmee breekt ook de topperiode voor het dood aasvissen aan. Een visserij die je op allerlei manieren kunt doen. Met de dobber, ‘statisch’, slepend achter de boot; noem maar op. In dit artikel kijken we naar de aanpak van fervent dood aasvisser Albert Dekker. Hij geeft je tien tips voor het vissen met dood aas die je op weg helpen naar de vangst van een paar mooie wintersnoeken.

Het seizoen voor de snoekvisserij met dood aas loopt grofweg van oktober tot 1 april – als de gesloten tijd voor kunstaas en dood aas ingaat. Wel bestaat er het nodige verschil binnen deze periode. Zo vist Albert in oktober en november hoofdzakelijk op boezemwater, zoals vaarten. Daar is het vaak niet veel dieper dan 1 tot 1,5 meter, waardoor deze wateren in het najaar ook eerder afkoelen. Witvis schoolt immers pas samen zodra het water kouder wordt, waarna de snoek zijn prooi volgt. Later in de winter – meestal zo rond de jaarwisseling of wanneer de vorst zijn intrede heeft gedaan – komen de grotere wateren en rivieren pas goed los. Februari is wat Albert betreft trouwens de absolute topmaand – de snoek is dan bovendien op zijn dikst en mooist.

Klik hier voor het hele artikel. (PDF)

--> meer roofvissen

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.